Aplikasi Kerja Sampingan Online yang bisa Dikerjakan Dirumah, Cek 5 APK Sekarang!

Aplikasi Kerja Sampingan Online yang bisa Dikerjakan Dirumah, Pada usia ini mencari pekerjaan sampingan bukan lagi perkara yang sukar, terdapat banyak permohonan pekerjaan sampingan di luar sana untuk bekerja sebagai freelancer untuk mendapatkan wang bonus di luar pekerjaan utama dalam talian.

Aplikasi Kerja Sampingan Online yang bisa Dikerjakan Dirumah, Cek 5 APK Sekarang!

Walaupun mereka sudah mempunyai pekerjaan tetap, masih banyak orang yang mencari pekerjaan sampingan untuk memenuhi keperluan mereka, terutama jika pekerjaan itu dilakukan dari jarak jauh (dari jarak jauh).

Lebih-lebih lagi, aplikasi yang menyediakan pekerjaan sampingan mempunyai ribuan pengguna di seluruh dunia, kerana orang mulai suka bekerja sebagai freelancer. Anda bukan sahaja tidak terikat dengan kontrak, tetapi anda juga mengawal masa sendiri.

Lebih-lebih lagi, pendapatan pekerja bebas boleh melebihi pekerja biasa di pejabat. Kenapa tidak? Banyak aplikasi berasaskan global membayar pekerjaan menggunakan mata wang asing.

terutamanya semasa pandemi covid-19 ini, bukan sahaja menyebabkan krisis kesihatan, zon ekonomi juga merosot yang memberi kesan kepada banyak industri yang melakukan PHK secara besar-besaran untuk menutup keadaan kewangan.

Agar sentiasa ada pendapatan, cubalah 5 Aplikasi Kerja Sampingan Online, untuk menjana wang walaupun hanya di rumah.

5 Aplikasi kerja sampingan online yang bisa dikerjakan dirumah

Berikut ini 5 Aplikasi Kerja Sampingan Online yang boleh anda lihat dan pilih mana yang lebih cocok :

1. Freelancer

Seperti namanya, aplikasi ini ditujukan untuk pengguna yang ingin bekerja sebagai freelancer dalam talian. Platform milik Australia ini bertapak di peringkat antarabangsa, yang membolehkan penggunanya mengakses dan memberikan pekerjaan di seluruh dunia.

Terdapat banyak jenis pekerjaan di sini, mulai dari reka bentuk, reka bentuk laman web, penulisan, kemasukan maklumat, dan lain-lain. Sudah tentu anda boleh melakukan semuanya dari jauh, dengan bercakap melalui ciri pesanan aplikasi.

Kaedah pendaftaran juga sangat mudah, tanpa pengesahan maklumat dan dapat digunakan dengan segera. Pencari kerja hanya perlu menawar setiap projek yang diposkan oleh majikan, jika mereka berminat dengan cadangan anda, mereka akan berkongsi pekerjaan dengan anda.

Anda juga boleh melakukan sebaliknya, mencari freelancer yang boleh dipercayai untuk menyelesaikan kerja anda. Laman web ini untuk freelancer tersedia dalam bahasa Indonesia, baik jenis mudah alih dan desktop.

2. Fastwork

Satu lagi platform freelancer dalam talian adalah Fastwork, industri Thai ini telah berjaya memahami pasaran Asia Tenggara. Walaupun ruang lingkupnya tidak seluas Freelancer, ada juga banyak pengguna Fastwork di Asia Tenggara.

Aplikasi ini telah dimasukkan ke Indonesia, lebih dari itu juga dalam bahasa Indonesia untuk mempermudah Anda menggunakan.

Platform pasar dalam talian untuk pekerja bebas ini juga menyediakan banyak pekerjaan, hanya untuk mendaftar mereka mempraktikkan pengesahan maklumat selama lebih dari 24 jam. Kunjungi Situs

3. Upwork

Laman web yang menghubungkan majikan dengan freelancer lain dalam talian adalah Upwork, syarikat permulaan Amerika ini mempunyai lebih daripada 12 juta pengguna.

Pengguna upwork sangat banyak di seluruh dunia, apalagi platform ini termasuk dalam platform penyedia pekerjaan paling dalam talian untuk freelancer. Anda memerlukan pengesahan maklumat untuk dapat bergabung sebagai freelancer atau majikan dalam permohonan pekerjaan sebelah ini.

4. Panggilan

Permohonan kerja sebelah adalah Call. Panggilan adalah platform untuk semua orang memperoleh pendapatan bonus atau memberi dorongan dalam menyelesaikan masalah dengan cepat dan mudah kapan saja dan di mana sahaja.

Platform buatan kanak-kanak di negara ini muncul sebagai penyelesaian untuk menghubungkan Pahlawan (freelancing) dengan Pemilik GIG (penyedia projek) sehingga mereka dapat bertemu dan berkongsi manfaat antara satu sama lain melalui sistem jarak jauh (jarak jauh).

5. Fiver

Aplikasi sambilan dalam talian yang lain adalah Fiverr, aplikasi yang menawarkan kerja sambilan secara dalam talian telah ada di seluruh dunia. Baik untuk pekerja yang ingin mencari kerja bonus dan juga pengusaha yang ingin mencari pakar.

Permulaan yang berpusat di Israel ini sudah mempunyai berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Terdapat pelbagai jenis pekerjaan di sini, mulai dari pemasaran digital, pembuatan laman web, pengaturcara, reka bentuk grafik, penterjemah, iklan, dan banyak lagi.

Fiverr mendakwa platform mereka telah menyediakan lebih dari 116 jenis pekerjaan yang dapat dilakukan secara sambilan.

Jadi, itu adalah Aplikasi Kerja Sampingan Online yang bisa Dikerjakan Dirumah di mana sahaja dan bila-bila masa. Bekerja sebagai freelancer, mengapa tidak?

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url