"Bayar Kemudian" Grab Food Delivery Malaysia! Bayar hujung bulan atau ansuran 4 bulan tanpa faedah, dua pilihan pembayaran!

"Bayar Kemudian" Grab Food Delivery Malaysia! Bayar hujung bulan atau ansuran 4 bulan tanpa faedah, dua pilihan pembayaran!

"Bayar Kemudian" Grab Food Delivery Malaysia! Bayar hujung bulan atau ansuran 4 bulan tanpa faedah, dua pilihan pembayaran!, Dompet elektronik menjadi lebih biasa di Malaysia, dan pusat beli-belah, kafe dan juga beberapa kiosk tepi jalan menawarkan peluang untuk menggunakannya.

Membayar dengan PayLater adalah sama seperti kaedah pembayaran lain, tetapi perbezaannya ialah anda tidak perlu membayar segera, Grab akan membenarkan anda membayar bil anda sekali pada akhir bulan. Menurut Grab, tiada bayaran tambahan untuk menggunakan perkhidmatan PayLater mereka.

"Bayar Kemudian" Grab Food Delivery Malaysia! Bayar hujung bulan atau ansuran 4 bulan tanpa faedah, dua pilihan pembayaran!

Perlu diingatkan juga bahawa Grab Food Delivery Malaysia akan memberikan setiap pelanggan amaun PayLater unik yang tersedia untuk mereka berdasarkan profil mereka (baki ini tidak boleh diubah pada masa ini) supaya pelanggan boleh membuat transaksi dengan dua pilihan pembayaran yang tersedia.

1. Postage PayLater

Pengguna boleh membuat transaksi menggunakan had yuran tertentu, dan kelebihan menggunakan kaedah pembayaran ini ialah pengguna akan menerima Grab Points. Jumlah urus niaga akan dijelaskan pada akhir setiap bulan, dan pengguna mesti membayar pada tarikh pembayaran (7 bulan).

2. Ansuran PayLater

Kelebihan kaedah pembayaran ini ialah pelanggan boleh membahagikan transaksi kepada 4 bulan pembayaran tanpa faedah.

Pengguna hanya boleh menambah baki ini melalui dompet GrabPay mereka sebelum tarikh pembayaran, dan Grab akan mengeluarkan amaun secara automatik pada hari pembayaran. Jika baki e-dompet anda tidak mencukupi, Grab akan mengecaj anda secara automatik melalui kad kredit yang dipautkan. Jika baki pada kad pengguna juga tidak mencukupi, pengguna mungkin menghadapi daftar keluar lewat, penutupan akaun PayLater dan denda 10 ringgit.

Semak: Nombor Pinjaman PTPTN Semak 2+ Cara Mudah di Temukanya

Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini tidak tersedia untuk semua pengguna pada masa ini, dan hanya beberapa pengguna yang layak untuk mendapatkannya.

Terimakasih telah datang ke blog dengan tajuk "Bayar Kemudian" Grab Food Delivery Malaysia! Bayar hujung bulan atau ansuran 4 bulan tanpa faedah, dua pilihan pembayaran!, jangan lupa konsi ke keluarga dan sosialmedia ya bro.Thanks.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url