Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus dan 7 Petua Mesti korang Tahu

Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus dan 7 Petua Mesti korang Tahu, ramai di antara kita tahu bagaimana memilih komputer laptop riba / PC nang sesuai dengan keperluan kalian kerana harga yang adiluhung tidak semestinya berprestasi baik! Berbanding dengan ketika kita membeli telefon pintar, kaum orang akan memahami dan baik telefon bimbit yang sesuai dengan keperluan mereka.

Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus

Oleh akar kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual bersama-sama sistem operasi Windows, kau perlu mengetahui cara pirsa spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan pengelabuan kemudian atau sekurang-kurangnya becus memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

Oleh akar kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual dengan sistem operasi Windows, kau perlu mengetahui cara pirsa spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan kamuflase kemudian atau sekurang-kurangnya boleh memilih komputer riba  komputer yang sesuai dan keperluan dan anggaran anda.

7 kaidah untuk melihat spesifikasi Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus

Semak Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus kat bawah dengan betul

Melihat spesifikasi komputer riba / komputer dengan bangun maklumat

Petua pertama mengenai Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus, iaitu dengan ciri Windows lalai seakan-akan sistem maklumat, di sini saudara akan dapat melihat detail atau perkakasan yang akurat yang terdapat dalam komputer jinjing riba / komputer kalian dari boot dari aliran operasi , CPU, Gayang-gayang yang digunakan, dengan aturan berikut,

Masukkan Windows Explorer maupun tahan “Windows + E”  pada papan kekunci.

Dalam menu Windows Explorer, seleksi Computer atau My Computer, bagian kanan dan pilih Properties.

Tetingkap Aliran Maklumat akan muncul dan maklumat spesifikasi komputer riba / PC.

Melihat Spesifikasi Laptop /  dengan DXdiag

DXdiag (alat diagnostik directx), lagi menggunakan ciri Windows alpa untuk melihat spesifikasi komputer kabin riba Windows 7  DXDiag, akan memaparkan tetingkap cerita pendek mengenai spesifikasi kira-kira perkakasan dan pemacu nan dipasang pada komputer riba / PC.

Pegang terus “Windows  R” pada papan kekunci maupun klik START → Accessories → Run.

Dalam kotak Jalankan, ketik “dxdiag”, belakang hari masukkan, jika pemberitahuan muncul, pilih ya, tunggu sebentar, tetingkap DXdiag (alat diagnostik directx) bakal muncul.

Maklumat atau spesifikasi nang ditunjukkan merangkumi sistem, paparan, audio dan input.

Melihat Detail Laptop / PC Dengan Pengurus Peranti

Pengurus peranti ini pukul rata digunakan untuk memeriksa apakah pemacu berjaya dipasang atau tidak, tetapi kita juga dapat atas pengurus peranti sebagai sistem untuk memeriksa spesifikasi komputer laptop riba Windows 7,  dan 10 kerana berulang merupakan sistem operasi Windows ceroboh jadi menu dan perintahnya sama.

  • Masukkan Windows Explorer dan pilih Computer atau  Computer.
  • Klik kanan Komputer pilih Urus.
  • Dalam menu Pengurusan Komputer, pilih Pengurus Peranti.

Di sana anda akan mendapat maklumat adapun perkakasan apa yang ada di komputer riba  komputer anda dan akur ada pemacu telah dipasang alias tidak.

Melihat serpih komputer riba /  dengan CPU-Z

Sekarang bagi mereka yang ingin mengetahui bagaimana menyaksikan spesifikasi komputer riba Windows  dengan lebih terperinci bersama lengkap dan tanpa kerumitan, saudara boleh menggunakan aplikasi seolah-olah CPU-Z, semua spesifikasi cena CPU, cache, motherboard, memori, SPD, grafik, Benc dan banyak lagi dipaparkan secara terperinci.

Mula-mula saudara perlu memuat turun dan memasang aplikasi CPU-Z.

Kedua, jalankan aplikasi CPU-Z yang telah berhasil dipasang pada komputer riba / PC yang mana anda ingin melihat spesifikasi terperinci.

Kelemahan berarti (maksud) menggunakan aplikasi CPU-Z, saya pasti tidak dapat menggunakannya apakala kita hanya akan membeli komputer kabin riba / komputer  kedai, kerana aplikasi ini asli tidak dipasang, dan akhlak tersebut tidak akan memberi ana izin untuk memasang operasi ini sebelum ini abdi membelinya hahaa …

Melihat Spesifikasi Laptop  PC dengan Speccy

Melihat pernik komputer riba Windows  dengan aplikasi tambahan, jika kita menggunakan CPU-Z sebelumnya, pron abdi juga mempunyai pilihan penerapan lain seperti Speccy nan dapat dengan mudah dimuat ambles dan dipasang di jumlah sistem operasi Windows  8 dan 10.

Muat terhunjam dan pasang aplikasi Speccy, tak takut kehilangan banyak wang fasal aplikasi ini tidak berukuran datang 5BM.

Lancarkan aplikasi Speccy perlu melihat spesifikasi komputer riba / komputer bermula bersama sistem operasi, CPU, RAM, motherboard, grafik, penyimpanan, audio dan lain-lain. Walaupun di sini, anda akan mendapat maklumat tentang hal suhu peranti. Muat Turun DISINI

Lihat spesifikasi komputer riba  komputer di gambaran kebulatan Youtube

Adakah anda fikir saudara menyedari bahawa terdapat berjibun maklumat di YouTube juga, bagaimana pun hanya hiburan? jadi berawal dasarnya anda boleh mencari acak maklumat di youtube dan juga carian google seolah-olah komputer riba Windows  8 & 10 dengan banyak lagi.

Mulai sekarang, biasakan mencari video maklumat, pendidikan dan saran supaya peruntukan data saudara tidak hanya digunakan bagi menonton filem hiburan, lagi pula tidak memberi manfaat bagi hidup anda, cuba blengok video yang lebih berguna di youtube! !

Celik Spesifikasi Laptop /  di laman web rasmi

Pilihan baru bagi anda yang cita-cita mengetahui cara memeriksa serpih komputer riba yang menjalankan Windows  8 dan 10, definitif saja, lihat keterangan komputer laptop riba / PC secara baka di laman web rasmi ataupun brosur penjualan yang ada, namun kaedah ini agak abnormal terperinci pada pendapat kami.kerana namanya benar tidak laku. Akan terhidang syarikat yang bersedia memberitahu kau tentang kelemahan produk nan mereka jual.

Gunakan 7 sistem untuk mengetahui spesifikasi komputer kabin riba Windows 7,  dan 10 anda dengan lebih baik, tetapi beta mencadangkan anda menggunakan kaedah 1-3 dengan maklumat terperinci mengenai faedah dan kekurangan komputer riba / pc dapat dilihat dalam ulasan youtube.

Perkataan terakhir

Terima Kasih telah berkunjung, jangan alpa untuk berkongsi artikel Cara Cek Spesifikasi Laptop Asus dan 7 Petua Mesti korang Tahu, media sosial sekiranya siap rakan anda memerlukan cerita yang sama dan menjadi nan pertama diberitahu mengenai afiat kini artikel terbaru kami, memadai aktifkan pemberitahuan dari blog pron aku dengan mengklik loceng kancil di sudut kanan bawah.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url