Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp dan 7 Petua Mesti korang Tahu

Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp dan 7 Petua Mesti korang Tahu, ramai di jarak kita tahu bagaimana memilih komputer riba / PC nang sesuai dengan keperluan kau kerana harga yang adiluhung tidak semestinya berprestasi baik! Berbanding dengan ketika kita membeli telefon pintar, jumlah orang akan memahami bersama baik telefon bimbit nang sesuai dengan keperluan mereka.

Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp

Oleh asal kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual bersama sistem operasi Windows, kau perlu mengetahui cara pirsa spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan penipuan kemudian atau sekurang-kurangnya becus memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

Oleh fasal kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual bersama sistem operasi Windows, kau perlu mengetahui cara pirsa spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan pengelabuan kemudian atau sekurang-kurangnya ahli memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

7 sistem untuk melihat spesifikasi Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp

Semak Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp kat bawah dengan betul

Melihat spesifikasi komputer riba / komputer dengan bentuk maklumat

Petua pertama mengenai Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp, iaitu dengan ciri Windows lalai seolah-olah sistem maklumat, di sini kau akan dapat melihat perincian atau perkakasan yang akurat yang terdapat dalam komputer laptop riba / komputer anda dari boot dari corak operasi , CPU, Ancak yang digunakan, dengan sistem berikut,

Masukkan Windows Explorer ataupun tahan “Windows + E”  pada papan kekunci.

Dalam menu Windows Explorer, pilih Computer atau My Computer, fraksi kanan dan pilih Properties.

Tetingkap Bentuk Maklumat akan muncul dan maklumat spesifikasi komputer riba / PC.

Melihat Spesifikasi Laptop /  dengan DXdiag

DXdiag (alat diagnostik directx), kembali menggunakan ciri Windows abai untuk melihat spesifikasi komputer jinjing riba Windows 7  DXDiag, akan memaparkan tetingkap berita pendek mengenai spesifikasi jumlah perkakasan dan pemacu nang dipasang pada komputer riba / PC.

Pegang terus “Windows  R” pada papan kekunci alias klik START → Accessories → Run.

Dalam kotak Jalankan, ketik “dxdiag”, belakang hari masukkan, jika pemberitahuan muncul, seleksi ya, tunggu sebentar, tetingkap DXdiag (alat diagnostik directx) akan muncul.

Maklumat atau spesifikasi nan ditunjukkan merangkumi sistem, paparan, audio dan input.

Melihat Serpih Laptop / PC Bersama-sama Pengurus Peranti

Pengurus peranti ini biasanya digunakan untuk memeriksa apakah pemacu berhasil dipasang atau tidak, namun kita juga dapat atas pengurus peranti sebagai kaidah untuk memeriksa spesifikasi komputer laptop riba Windows 7,  dan 10 kerana berulang merupakan sistem operasi Windows cabar jadi menu dan perintahnya sama.

  • Masukkan Windows Explorer bersama pilih Computer atau  Computer.
  • Klik kanan Komputer seleksi Urus.
  • Dalam menu Pengurusan Komputer, pilih Pengurus Peranti.

Di sana kau akan mendapat maklumat akan halnya perkakasan apa yang terhidang di komputer riba  komputer anda dan asese ada pemacu telah dipasang atau tidak.

Melihat pernik komputer riba /  dengan CPU-Z

Sekarang bagi mereka yang ingin mengetahui bagaimana pirsa spesifikasi komputer riba Windows  dengan lebih terperinci dengan lengkap dan tanpa kerumitan, anda boleh menggunakan aplikasi ajak CPU-Z, semua spesifikasi bahan CPU, cache, motherboard, memori, SPD, grafik, Benc dan banyak lagi dipaparkan secara terperinci.

Mula-mula anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi CPU-Z.

Kedua, jalankan penerapan CPU-Z yang telah menang dipasang pada komputer riba / PC yang mana kau ingin melihat spesifikasi terperinci.

Kelemahan berarti (maksud) menggunakan aplikasi CPU-Z, pron abdi pasti tidak dapat menggunakannya andaikan kita hanya akan membeli komputer laptop riba / komputer  kedai, kerana aplikasi ini absah tidak dipasang, dan adab tersebut tidak akan memberi pron abdi izin untuk memasang operasi ini sebelum ini abdi membelinya hahaa …

Melihat Spesifikasi Laptop  PC dengan Speccy

Melihat serpih komputer riba Windows  dengan aplikasi tambahan, umpama kita menggunakan CPU-Z sebelumnya, ana juga mempunyai pilihan operasi lain seperti Speccy nang dapat dengan mudah dimuat terbenam dan dipasang di kaum sistem operasi Windows  8 dan 10.

Muat terhunjam dan pasang aplikasi Speccy, jangan takut kehilangan banyak wang mula aplikasi ini tidak berukuran asal 5BM.

Lancarkan aplikasi Speccy buat melihat spesifikasi komputer riba / komputer bermula dan sistem operasi, CPU, RAM, motherboard, grafik, penyimpanan, audio dan lain-lain. Walaupun di sini, saudara akan mendapat maklumat akan halnya suhu peranti. Muat Turun DISINI

Celik spesifikasi komputer riba  komputer di gambaran keseluruhan Youtube

Adakah anda fikir kau menyedari bahawa terdapat berjibun maklumat di YouTube juga, bagaimana pun hanya hiburan? jadi mulai dasarnya anda boleh mencari begitu saja maklumat di youtube dengan juga carian google seakan-akan komputer riba Windows  8 & 10 dengan banyak lagi.

Mulai sekarang, biasakan mencari gambar maklumat, pendidikan dan advis supaya peruntukan data kau tidak hanya digunakan perlu menonton filem hiburan, lebih-lebih lagi tidak memberi manfaat bagi hidup anda, cuba blengok video yang lebih bermanfaat di youtube! !

Lihat Spesifikasi Laptop /  di laman web rasmi

Pilihan anyar bagi anda yang cita-cita mengetahui cara memeriksa detail komputer riba yang menjalankan Windows  8 dan 10, tetap ant taktentu saja, lihat keterangan komputer jinjing riba / PC secara daim di laman web rasmi ataupun brosur penjualan yang ada, lamun kaedah ini agak asing terperinci pada pendapat kami.kerana namanya benar tidak laku. Akan terhidang syarikat yang bersedia memberitahu anda tentang kelemahan produk yang mereka jual.

Gunakan 7 aturan untuk mengetahui spesifikasi komputer kabin riba Windows 7,  dan 10 anda dengan lebih baik, tetapi beta mencadangkan anda menggunakan kaedah 1-3 bersama maklumat terperinci mengenai fungsi dan kekurangan komputer riba / pc dapat dilihat dalam ulasan youtube.

Perkataan terakhir

Terima Kasih telah berkunjung, jangan alpa untuk berkongsi artikel Cara Cek Spesifikasi Laptop Hp dan 7 Petua Mesti korang Tahu, media sosial sekiranya cawis rakan anda memerlukan cerita yang sama dan menjadi nang pertama diberitahu mengenai betah kini artikel terbaru kami, memadai aktifkan pemberitahuan dari blog pron aku dengan mengklik loceng butang di sudut kanan bawah.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url