Cara Melihat Berapa Gb Laptop dan 7 Petua Mesti korang Tahu

Cara Melihat Berapa Gb Laptop dan 7 Petua Mesti korang Tahu, ramai di jeda kita tahu bagaimana memilih komputer laptop riba / PC yang sesuai dengan keperluan anda kerana harga yang adiluhung tidak semestinya berprestasi baik! Berbanding bersama ketika kita membeli telefon pintar, kaum orang akan memahami dan baik telefon bimbit yang sesuai dengan keperluan mereka.

Cara Melihat Berapa Gb Laptop

Oleh akar kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual dengan sistem operasi Windows, kau perlu mengetahui cara pirsa spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan penyamaran kemudian atau sekurang-kurangnya bisa memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

Oleh akar kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual atas sistem operasi Windows, saudara perlu mengetahui cara melihat spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan pengelabuan kemudian atau sekurang-kurangnya bisa memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

7 sistem untuk melihat spesifikasi Cara Melihat Berapa Gb Laptop

Semak Cara Melihat Berapa Gb Laptop kat bawah dengan betul

Melihat spesifikasi komputer riba / komputer dengan bangun maklumat

Petua pertama mengenai Cara Melihat Berapa Gb Laptop, iaitu bersama-sama ciri Windows lalai seakan-akan sistem maklumat, di sini kalian akan dapat melihat pernik atau perkakasan yang adil yang terdapat dalam komputer laptop riba / komputer anda dari boot dari aliran operasi , CPU, Gayang-gayang yang digunakan, dengan sistem berikut,

Masukkan Windows Explorer alias tahan “Windows + E”  pada papan kekunci.

Dalam menu Windows Explorer, seleksi Computer atau My Computer, bagian kanan dan pilih Properties.

Tetingkap Bentuk Maklumat akan muncul bersama maklumat spesifikasi komputer riba / PC.

Menonton Spesifikasi Laptop /  dengan DXdiag

DXdiag (alat diagnostik directx), lagi menggunakan ciri Windows cabar untuk melihat spesifikasi komputer kabin riba Windows 7  DXDiag, akan memaparkan tetingkap deklarasi pendek mengenai spesifikasi beberapa perkakasan dan pemacu nan dipasang pada komputer riba / PC.

Pegang terus “Windows  R” pada papan kekunci ataupun klik START → Accessories → Run.

Dalam kotak Jalankan, ketik “dxdiag”, kemudian masukkan, jika pemberitahuan muncul, pilih ya, tunggu sebentar, tetingkap DXdiag (alat diagnostik directx) hendak muncul.

Maklumat atau spesifikasi yang ditunjukkan merangkumi sistem, paparan, audio dan input.

Melihat Pernik Laptop / PC Dengan Pengurus Peranti

Pengurus peranti ini umumnya digunakan untuk memeriksa apakah pemacu menang dipasang atau tidak, lamun kita juga dapat bersama pengurus peranti sebagai cara untuk memeriksa spesifikasi komputer riba Windows 7,  dan 10 kerana juga merupakan sistem operasi Windows ceroboh jadi menu dan perintahnya sama.

  • Masukkan Windows Explorer dan pilih Computer atau  Computer.
  • Klik kanan Komputer seleksi Urus.
  • Dalam menu Pengurusan Komputer, seleksi Pengurus Peranti.

Di sana kau akan mendapat maklumat akan halnya perkakasan apa yang siap di komputer riba  komputer anda dan asese ada pemacu telah dipasang alias tidak.

Melihat perincian komputer riba /  dengan CPU-Z

Sekarang bagi mereka nang ingin mengetahui bagaimana pirsa spesifikasi komputer riba Windows  dengan lebih terperinci bersama lengkap dan tanpa kerumitan, anda boleh menggunakan aplikasi seolah-olah CPU-Z, semua spesifikasi burhan CPU, cache, motherboard, memori, SPD, grafik, Benc dan banyak lagi dipaparkan secara terperinci.

Mula-mula kalian perlu memuat turun bersama memasang aplikasi CPU-Z.

Kedua, jalankan penerapan CPU-Z yang telah berhasil dipasang pada komputer riba / PC yang mana kalian ingin melihat spesifikasi terperinci.

Kelemahan dalam menggunakan aplikasi CPU-Z, aku pasti tidak dapat menggunakannya andaikan kita hanya akan membeli komputer jinjing riba / komputer  kedai, kerana aplikasi ini asli tidak dipasang, dan akhlak tersebut tidak akan memberi saya izin untuk memasang operasi ini sebelum ini pron aku membelinya hahaa …

Melihat Spesifikasi Laptop  PC dengan Speccy

Melihat detail komputer riba Windows  dengan aplikasi tambahan, jika kita menggunakan CPU-Z sebelumnya, pron abdi juga mempunyai pilihan pelaksanaan lain seperti Speccy nang dapat dengan mudah dimuat terbenam dan dipasang di kira-kira sistem operasi Windows  8 dan 10.

Muat terhunjam dan pasang aplikasi Speccy, nir- takut kehilangan banyak wang akar aplikasi ini tidak berukuran asal 5BM.

Lancarkan aplikasi Speccy perlu melihat spesifikasi komputer riba / komputer bermula dengan sistem operasi, CPU, RAM, motherboard, grafik, penyimpanan, audio dan lain-lain. Walaupun di sini, saudara akan mendapat maklumat akan halnya suhu peranti. Muat Turun DISINI

Lihat spesifikasi komputer riba  komputer di gambaran kebulatan Youtube

Adakah anda fikir kau menyedari bahawa terdapat berjebah maklumat di YouTube juga, bagaimana pun hanya hiburan? jadi mulai dasarnya anda boleh mencari acak maklumat di youtube dengan juga carian google ajak komputer riba Windows  8 & 10 dan banyak lagi.

Mulai sekarang, biasakan mencari video maklumat, pendidikan dan arahan supaya peruntukan data saudara tidak hanya digunakan perlu menonton filem hiburan, bahkan tidak memberi manfaat buat hidup anda, cuba lihat video yang lebih berguna di youtube! !

Celik Spesifikasi Laptop /  di laman web rasmi

Pilihan anyar bagi anda yang cita-cita mengetahui cara memeriksa detail komputer riba yang menjalankan Windows  8 dan 10, tetap ant taktentu saja, lihat keterangan komputer riba / PC secara daim di laman web rasmi atau brosur penjualan yang ada, lamun kaedah ini agak asing terperinci pada pendapat kami.kerana namanya benar tidak laku. Akan cawis syarikat yang bersedia memberitahu kalian tentang kelemahan produk yang mereka jual.

Gunakan 7 aturan untuk mengetahui spesifikasi komputer kabin riba Windows 7,  dan 10 anda dengan lebih baik, tetapi abdi mencadangkan anda menggunakan kaedah 1-3 bersama maklumat terperinci mengenai guna dan kekurangan komputer riba / pc dapat dilihat analitis ulasan youtube.

Perkataan terakhir

Terima Kasih telah berkunjung, jangan abai untuk berkongsi artikel Cara Melihat Berapa Gb Laptop dan 7 Petua Mesti korang Tahu, media sosial sekiranya terhidang rakan anda memerlukan deklarasi yang sama dan menjadi yang pertama diberitahu mengenai betah kini artikel terbaru kami, cukup aktifkan pemberitahuan dari blog beta dengan mengklik loceng bengkunang di sudut kanan bawah.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url