Cara Melihat Spek Laptop Lenovo dan 7 Petua Mesti korang Tahu

Cara Melihat Spek Laptop Lenovo dan 7 Petua Mesti korang Tahu, ramai di jeda kita tahu bagaimana memilih komputer jinjing riba / PC nan sesuai dengan keperluan kalian kerana harga yang klasik tidak semestinya berprestasi baik! Berbanding dan ketika kita membeli telefon pintar, beberapa orang akan memahami bersama baik telefon bimbit nang sesuai dengan keperluan mereka.

Cara Melihat Spek Laptop Lenovo

Oleh mula kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual bersama-sama sistem operasi Windows, kau perlu mengetahui cara menonton spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan pengelabuan kemudian atau sekurang-kurangnya ahli memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

Oleh fasal kebanyakan komputer riba  komputer, baru dan bekas, dijual atas sistem operasi Windows, anda perlu mengetahui cara menonton spesifikasi komputer riba Windows  anda untuk mengelakkan penipuan kemudian atau sekurang-kurangnya bisa memilih komputer riba  komputer yang sesuai bersama keperluan dan anggaran anda.

7 sistem untuk melihat spesifikasi Cara Melihat Spek Laptop Lenovo

Semak Cara Melihat Spek Laptop Lenovo kat bawah dengan betul

Melihat spesifikasi komputer riba / komputer dengan bentuk maklumat

Petua pertama mengenai Cara Melihat Spek Laptop Lenovo, iaitu atas ciri Windows lalai seperti sistem maklumat, di sini saudara akan dapat melihat perincian atau perkakasan yang benar yang terdapat dalam komputer kabin riba / komputer kalian dari boot dari bentuk operasi , CPU, Gayang-gayang yang digunakan, dengan sistem berikut,

Masukkan Windows Explorer maupun tahan “Windows + E”  pada papan kekunci.

Dalam menu Windows Explorer, pilih Computer atau My Computer, fraksi kanan dan pilih Properties.

Tetingkap Aliran Maklumat akan muncul dan maklumat spesifikasi komputer riba / PC.

Pirsa Spesifikasi Laptop /  dengan DXdiag

DXdiag (alat diagnostik directx), kembali menggunakan ciri Windows ceroboh untuk melihat spesifikasi komputer laptop riba Windows 7  DXDiag, akan memaparkan tetingkap berita pendek mengenai spesifikasi kaum perkakasan dan pemacu nan dipasang pada komputer riba / PC.

Pegang terus “Windows  R” pada papan kekunci ataupun klik START → Accessories → Run.

Dalam kotak Jalankan, ketik “dxdiag”, kemudian masukkan, jika pemberitahuan muncul, seleksi ya, tunggu sebentar, tetingkap DXdiag (alat diagnostik directx) mau muncul.

Maklumat atau spesifikasi nan ditunjukkan merangkumi sistem, paparan, audio dengan input.

Melihat Perincian Laptop / PC Bersama Pengurus Peranti

Pengurus peranti ini pukul rata digunakan untuk memeriksa apakah pemacu menang dipasang atau tidak, tetapi kita juga dapat bersama pengurus peranti sebagai sistem untuk memeriksa spesifikasi komputer jinjing riba Windows 7,  dan 10 kerana kembali merupakan sistem operasi Windows abai jadi menu dan perintahnya sama.

  • Masukkan Windows Explorer dan pilih Computer atau  Computer.
  • Klik kanan Komputer seleksi Urus.
  • Dalam menu Pengurusan Komputer, pilih Pengurus Peranti.

Di sana kalian akan mendapat maklumat mengenai perkakasan apa yang cawis di komputer riba  komputer anda dan akur ada pemacu telah dipasang atau tidak.

Melihat perincian komputer riba /  dengan CPU-Z

Sekarang bagi mereka yang ingin mengetahui bagaimana pirsa spesifikasi komputer riba Windows  dengan lebih terperinci dan lengkap dan tanpa kerumitan, saudara boleh menggunakan aplikasi seakan-akan CPU-Z, semua spesifikasi cena CPU, cache, motherboard, memori, SPD, grafik, Benc dengan banyak lagi dipaparkan secara terperinci.

Mula-mula anda perlu memuat turun dengan memasang aplikasi CPU-Z.

Kedua, jalankan pelaksanaan CPU-Z yang telah beroleh hadiah dipasang pada komputer riba / PC yang mana kalian ingin melihat spesifikasi terperinci.

Kelemahan dalam menggunakan aplikasi CPU-Z, aku pasti tidak dapat menggunakannya andaikan kita hanya akan membeli komputer riba / komputer  kedai, kerana aplikasi ini benar tidak dipasang, dan akhlak tersebut tidak akan memberi pron abdi izin untuk memasang pelaksanaan ini sebelum ini pron aku membelinya hahaa …

Melihat Spesifikasi Laptop  PC dengan Speccy

Melihat pernik komputer riba Windows  dengan aplikasi tambahan, misal kita menggunakan CPU-Z sebelumnya, ana juga mempunyai pilihan pelaksanaan lain seperti Speccy nan dapat dengan mudah dimuat tenggalam dan dipasang di jumlah sistem operasi Windows  8 dan 10.

Muat tenggalam dan pasang aplikasi Speccy, jangan takut kehilangan banyak wang akar aplikasi ini tidak berukuran asal 5BM.

Lancarkan aplikasi Speccy buat melihat spesifikasi komputer riba / komputer bermula bersama sistem operasi, CPU, RAM, motherboard, grafik, penyimpanan, audio bersama lain-lain. Walaupun di sini, kalian akan mendapat maklumat tentang hal suhu peranti. Muat Turun DISINI

Celik spesifikasi komputer riba  komputer di gambaran totalitas Youtube

Adakah anda fikir anda menyedari bahawa terdapat berjibun maklumat di YouTube juga, bagaimana hanya hiburan? jadi berawal dasarnya anda boleh mencari awur maklumat di youtube dan juga carian google seolah-olah komputer riba Windows  8 & 10 dengan banyak lagi.

Mulai sekarang, biasakan mencari film maklumat, pendidikan dan arahan supaya peruntukan data anda tidak hanya digunakan demi menonton filem hiburan, lebih-lebih lagi tidak memberi manfaat bagi hidup anda, cuba blengok video yang lebih bermanfaat di youtube! !

Amat-amati Spesifikasi Laptop /  di laman web rasmi

Pilihan aktual bagi anda yang gemar mengetahui cara memeriksa pernik komputer riba yang menjalankan Windows  8 dan 10, pasti saja, lihat keterangan komputer jinjing riba / PC secara daim di laman web rasmi atau brosur penjualan yang ada, lamun kaedah ini agak ajaib terperinci pada pendapat kami.kerana namanya autentik tidak laku. Akan ada syarikat yang bersedia memberitahu saudara tentang kelemahan produk nan mereka jual.

Gunakan 7 cara untuk mengetahui spesifikasi komputer jinjing riba Windows 7,  dan 10 anda dan lebih baik, tetapi pron aku mencadangkan anda menggunakan kaedah 1-3 bersama maklumat terperinci mengenai faedah dan kekurangan komputer riba / pc dapat dilihat dalam ulasan youtube.

Perkataan terakhir

Terima Kasih telah berkunjung, jangan ceroboh untuk berkongsi artikel Cara Melihat Spek Laptop Lenovo dan 7 Petua Mesti korang Tahu, media sosial sekiranya cawis rakan anda memerlukan buletin yang sama dan menjadi nang pertama diberitahu mengenai afiat kini artikel terbaru kami, memadai aktifkan pemberitahuan dari blog abdi dengan mengklik loceng bengkunang di sudut kanan bawah.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url