WhatsApp Eror 5 Helah Untuk Menyelesaikannya

WhatsApp Eror 5 Helah Untuk Menyelesaikannya

WhatsApp Eror 5 Helah Untuk Menyelesaikannya, WhatsApp kadang-kadang berkelakuan sangat pelik dan secara rawak menunjukkan mesej ralat. Ada yang tidak kena semasa anda cuba melancarkan aplikasi, mengemas kini, berbual dengan rakan, atau mengakses sejarah perbualan anda.

Mari kita lihat apa yang boleh menyebabkan masalahWhatsApp  Eror  ini dan apa yang boleh anda lakukan untuk memperbaikinya.

Membongkar Masalah Ralat Sesuatu yang Salah WhatsApp

1. Periksa sambungan anda

Sekiranya anda menggunakan maklumat selular, pergi ke Tetapan → Rangkaian dan matikan Mod Pesawat. Pastikan maklumat Mudah Alih dihidupkan.

Sekiranya anda mengawal had penggunaan data bulanan, nonaktifkan setiap tetapan dan periksa apakah itu menyelesaikan masalah.

Sekiranya anda menggunakan sambungan tanpa wayar, mulakan semula modem / penghala Wi-Fi anda, dan pastikan anda tidak terlalu jauh dari ciri rangkaian anda.

2. Lumpuhkan aplikasi lain yang berjalan di telefon

Tutup semua aplikasi yang berjalan di peranti anda dan lancarkan WhatsApp sekali lagi. Kadang-kadang, konflik aplikasi boleh menghalangi atau menyekat WhatsApp.

Perhatikan jika masalah berlaku semasa anda menjalankan aplikasi atau permainan tertentu di telefon anda. Elakkan menjalankan setiap aplikasi dan WhatsApp pada masa yang sama.

3. Kosongkan cache

Mengosongkan cache anda juga dapat menyelesaikan masalah ini. Fail cache membantu aplikasi dibuka lebih cepat, tetapi kadang-kadang mereka dapat menutup dan menyekat ciri tertentu atau mencetuskan pelbagai kesalahan.

Untuk mengosongkan cache WhatsApp anda, pergi ke Tetapan → Aplikasi → Pilihan WhatsApp → ketuk butang Hapus cache.

4. Kemas kini WhatsApp

Jenis WhatsApp terkini adalah jenis yang sangat normal. Belum lagi bahawa kemas kini baru-baru ini sering kali merangkumi semakan terkini untuk masalah yang diketahui.

Periksa sama ada terdapat jenis WhatsApp baru dan pasangkan pada peranti anda. Buka Google Play Store, cari whatsapp dan ketuk butang Kemas kini (jika ada).

Sekiranya tidak ada butang Kemas kini, ini bermaksud jenis aplikasi anda terkini.

5. Pasang semula WhatsApp

Perlu diingat bahawa setelah memasang semula WhatsApp, mungkin memerlukan masa yang lama untuk mendapatkan kod pengesahan.

Anda mesti memasukkan kod pengesahan 6 digit dan mengesahkan nombor telefon anda setiap kali anda mendapat nombor telefon baru, ciri baru, atau memasang semula aplikasi.

Untuk menyahpasang WhatsApp, ketuk dan tahan ikon aplikasi sehingga pilihan Nyahpasang muncul.

Ketuk Nyahpasang, mulakan semula telefon anda dan selepas itu pergi ke Google Play Store dan muat turun versi WhatsApp terkini.

Itulah artikel mengenai WhatsApp Eror 5 Helah Untuk Menyelesaikannya, mudah-mudahan dapat membantu anda mengatasi masalah ini, tinggalkan komen dan kongsikan dengan rakan sosial anda.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url