6 Aplikasi Graphic Design Portfolio Terbaik Pada Telefon

6 Aplikasi Graphic Design Portfolio Pada Telefon, Perisian Reka Bentuk Grafik HP - Jika anda gemar mencipta reka bentuk grafik tetapi dihadkan oleh alat bantuan, seperti komputer. Kini anda tidak perlu lagi keliru. Kerana anda boleh menggunakan perisian reka bentuk grafik melalui HP.

Aplikasi Graphic Design Portfolio Pada Telefon

6 Aplikasi Graphic Design Portfolio Terbaik Pada Telefon

Program ini menawarkan beberapa ciri yang lengkap dan mesra pengguna. Walaupun anda menggunakannya melalui HP, yang, kebetulan, mempunyai skrin kecil. Aplikasi Graphic Design Portfolio pada telefon bimbit anda ini mempunyai paparan yang mudah digunakan.

Walau bagaimanapun, sediakan peranti yang menyokong ini. Contohnya, storan kosong, dan sebagainya. Jadi, apakah program untuk reka bentuk grafik pada telefon bimbit? Inilah jawapannya.

6 Aplikasi Graphic Design Portfolio Pada Telefon

Inilah 6 Aplikasi Graphic Design Portfolio Pada Telefon yang boleh anda cuba, sila simak dengan betul:

1. Aplikasi Canva

Untuk pereka yang menggunakan HP untuk kerja. Anda sepatutnya biasa dengan program yang dipanggil Canva. Program ini menyediakan pelbagai templat yang sangat lengkap, daripada templat untuk poster, brosur, logo, kulit buku, jemputan atau jemputan, saluran, cerita dan banyak lagi.

Jadi, dengan pautan ini. Program ini sangat mudah untuk pemula dalam mencipta reka bentuk grafik. Alat yang tersedia dalam Canva sangat lengkap, daripada tipografi, fon, penulisan pautan, pelekat, penapis dan banyak lagi. Malangnya, Canva ialah program berbayar yang mengenakan bayaran. Jika anda ingin menggunakan ciri penuh ini, anda perlu membelanjakan sedikit wang.

2. Aplikasi PicsArt

Seterusnya ialah program PicsArt. Kami biasanya menggunakan program ini untuk mengedit foto. PicsArt ialah program yang berguna, untuk pemula program ini tidak kelihatan seperti program yang kompleks untuk reka bentuk. Ia kelihatan mudah, tetapi anda boleh menggunakan alatan untuk mencipta reka bentuk grafik.

Walau bagaimanapun, PicsArt tidak selengkap Canva dalam reka bentuk grafik. Terdapat hanya beberapa fungsi, seperti pemangkasan, pelekat, penapis, latar belakang, pengadunan, kelegapan, warna dan banyak lagi.

3. Adobe Photoshop Lightroom CC

Program reka bentuk grafik yang boleh anda muat turun secara percuma ke PlayStore ialah Adobe Photoshop Lightroom. Walaupun hakikatnya dia terkenal sebagai seorang profesional dalam pemprosesan foto dan digunakan secara meluas oleh selebriti. Anda boleh menggunakan Adobe Photoshop Lightroom CC untuk mencipta reka bentuk grafik yang cantik.

Dari segi reka bentuk, anda boleh menggunakan program bilik cahaya untuk meningkatkan cahaya dan kecerahan dalam reka bentuk anda. Terdapat pelbagai ciri yang boleh anda gunakan untuk mempesonakan reka bentuk dan menjadikannya lebih cantik dan cerah.

4. Adobe Illustrator Draw

Seterusnya ialah Adobe Illustrator Draw. Anda boleh menggunakan program ini untuk melukis secara digital melalui HP. Anda boleh mencipta pelbagai reka bentuk grafik asal, kerana reka bentuk itu datang terus daripada kerja anda.

Adobe Illustrator menyokong penskalaan sehingga 64 kali, jadi anda boleh membuat imej terperinci. Anda juga boleh melakukan pelapisan dalam Adobe Illustrator, walaupun melalui HP.

5. Afterlight

Kemudian anda boleh menggunakan program Afterlight. Program ini menyediakan penapis dan alatan untuk mencipta reka bentuk yang menakjubkan. Afterlight memfokuskan pada penampilan reka bentuk grafik, daripada warna, tekstur dan banyak lagi. Anda juga boleh menambah bingkai pada hasil reka bentuk grafik.

6. Snapseeds

Aplikasi Graphic Design Portfolio terkini yang boleh anda gunakan pada telefon bimbit anda ialah Snapseed. Program ini telah menjadi cadangan untuk telefon bimbit, terutamanya jenis telefon bimbit Asus. Program ini ialah alat yang boleh meningkatkan hasil foto anda. Terdapat alat lengkap untuk mencipta reka bentuk yang masih kurang kecerahan.

Kelemahannya ialah Snapseed hanya menyokong format RAW dan JPG. Anda tidak boleh menyimpan hasil reka bentuk dalam format pdf.

Ahir Kata

Demikianlah artikel tentang 6 Aplikasi Graphic Design Portfolio Pada Telefon, semoga berfaedah untuk anda semua, sila share kat kawan -kawan dan sosialmedia. Terimakasih

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url